Ja mam takie:
[O2] Problem z tylnym zawieszeniem Octavia II FL, sprężyny
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
To właśnie kolega z Czech honzahradek, podpowiedział nam te sprężyny Monroe i on je chyba pierwszy na OCP zakładał :wink:Zamieszczone przez same_oktanyBodajże z Czech napłynęła inf ze są niezbyt w porządku
To to samo, gwiazdka oznacza, że są właśnie HDZamieszczone przez same_oktanyMONROE ma w katalogu 2 rodzaje SP3349 i SP3349* (HD) które zakładaliście ?
Komentarz
-
-
Mam dylemat, nie wiem na które sprężyny się zdecydować O2 kombi 1,8.
Po dwóch wymianach na gwarancji które nie przyniosły widocznej poprawy ponad rok temu założyłem Lesjofors 4285719.
Jest o niebo lepiej, jednak szału nie ma wymiar przy pełnym zbiorniku ok.380 mm. i było by ok. ale wyjazdy wakacyjne ze sprzętem turystycznym + box na dachu i dwa rowery na haku i dupa siada na maxa. Czy wybrać Lesjofors z końcówką 20 HD czy Monroe SP 3349.
Może ktoś testował oba rodzaje i pomoże w podjęciu decyzji, byłem zdecydowany na SP3349 ale wydaje mi się że tył jest za wysoko i wygląda nienaturalnie.
Komentarz
-
-
Właśnie nie chciałbym żeby tył był taki wysoki, wystarczy jak zmieści się w parametrach fabrycznych, obawiam się też że Lesjofors HD będą za twarde,. większość czasu tylko jedna osoba korzysta z samochodu.Czy Monroe po ułożeniu się mają poniżej 40 cm? Nie mam gazu jedynie hak i kufer na ogół pusty.
Komentarz
-
-
19 mam obecnie
Po dwóch wymianach na gwarancji które nie przyniosły widocznej poprawy ponad rok temu założyłem Lesjofors 4285719.
Jest o niebo lepiej, jednak szału nie ma wymiar przy pełnym zbiorniku ok.380 mm. i było by ok. ale wyjazdy wakacyjne ze sprzętem turystycznym + box na dachu i dwa rowery na haku i dupa siada na maxa.
Komentarz
-
-
Do kombi z hakiem lub Lpg, albo i z jednym i z drugim to jednak Monroe SP3349 trzymają przyzwoity wymiar po załadunku bagażnika i rowerów na hakZamieszczone przez kazek103Po prostu po pełnym załadunku z rowerami na haku chcę zachować bezpieczny prześwit
Podczas wakacyjnych wyjazdów jak dobrze pamiętam to załadowane auto nie było niżej niż 360-370 :wink:
Lesjo są dobre do limuzyny, albo kombi bez haka i bez Lpg :wink: kazek103 na Monroe tył w końcu wygląda tak jak ma wyglądać, nawet jak bedziesz miał 410, to to jest dalej w normie producenta
Komentarz
-
-
leonn, no bez jaj :diabelski_usmiech
Lesjoforsy sa naprawde w porzadku - oczywiscie moga nie do konca spelniac oczekiwan bardzo wybrednych uzytkownikow Skod.
Idac tokiem rozumowania tego tematu wychodzi na to ze :
- lesjofors 18 do limuzyny
- lesjofors 19 do kombi
- lesjofors hd do kombi z LPG lub hakiem
- a co do kombi z hakiem + LPG + kolo zapasowe ..... ? Podwoje HD ?
Naprawde nie ma co przesadzac. Odpowiednio zapakowany samochod zawsze siadzie. Roznica jest tylko taka ze nie az tak bardzo jak na serii.
[ Dodano: Sob 30 Sie, 14 15:37 ]
kazek103, jak chcesz mam do sprzedania sprezyny z pakietu na bezdroza
Wysokosc OII FL liftback z LPG ok 41,5.
Komentarz
-
-
kazek103, jak zalozysz wrzuc foto jak to wyglada mnie interesuje to czy HD powoduja ze tyl siedzi wyzej czy jak bym zmienil przod na Lejsfordy i tyl na lejsfordy HD to bedzie rowno. Dodatkowo mysle do nowych amorkach KYB Gexcel-G lub KYB Ultra SR i tez nie wiem w ktory zestaw isc, obnizac nie chce bo dzialke ma wlesie i nie planuje zderzakiem wycinac korzeni.
Komentarz
-
-
Ja mam założone MADy do już wcześniej wymienianych BFek i odczułem że twardo jest, ale tył trzyma się ładnie i to po 10000km od dokładki.
Ciekawe jaki wóz drabiniasty mają te osoby co zakładają sprężyny typu Le.HD :?:Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
yunior81, przecież wiesz, że akurat w tym temacie mamy inne zdania :wink:Zamieszczone przez yunior81leonn, no bez jaj :diabelski_usmiech
Lesjoforsy sa naprawde w porzadku - oczywiscie moga nie do konca spelniac oczekiwan bardzo wybrednych uzytkownikow Skod.
Nie podwójne HD tylko Monroe wystarczą w zupełnościZamieszczone przez yunior81- a co do kombi z hakiem + LPG + kolo zapasowe ..... ? Podwoje HD ?
Ja nie mówię, że Lesjo są nie w porządku, są bardzo w porządku, ale kazek103, potrzebuję Monroe HD , a nie Lesjo HD, zobaczymy na wiosnę;
Zamieszczone przez kazek103Chyba zdecyduję się na Lesjoforsy HD i sam ocenię następne będą Monroe
Komentarz
-
-
O ciekawe!! 2cm to sporo pytanie czy po założeniu na auto bedzie na tej samej wysokości co teraz jest samochód, zmierz.Zamieszczone przez kazek103Przyszły sprężyny Lesjofors 42 857 20 na sprężynie jest numer 78115 T 421535 i po przymierzeniu okazuje się , że te wzmacniane HD są krótsza od Lesjoforsa 19 i oryginału BG o jakieś 2 cm., czy tak ma być ?
Komentarz
-
-
Tak ma być, mam założone 20 i też się bałem o ten wymiar. Po założeniu okazało się, że wszystko o.k., po prostu sprężyna ugina się mniej o te 2 cm po założeniu do auta.Zamieszczone przez kazek103Przyszły sprężyny Lesjofors 42 857 20 na sprężynie jest numer 78115 T 421535 i po przymierzeniu okazuje się , że te wzmacniane HD są krótsza od Lesjoforsa 19 i oryginału BG o jakieś 2 cm., czy tak ma być ?
Komentarz
-
Komentarz